Аеро Модели http://icaraeromodels.com/ Recent Videos Video <![CDATA[Hidro gumenjar leta vo Ohrid]]>  

Хидро-гумењар хорнет лета во Горица кај Охрид,но не слетува во вода,туку на копно.На Езерото денес имаше големи бранови па заради тоа не бевме во можност да го слетаме на вода.

]]>
Thu, 07 Jun 2012 22:07:11 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=82
<![CDATA[Let na model FOKER]]>  

"Фокер"- гумењар конструиран од Димитар и Александар лета на аеродромот во Стенковец.

Прекрасниот лет ги воодушеви присутните моделари на аеромитингот.

]]>
Fri, 11 May 2012 16:27:37 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=81
<![CDATA[Blerio leta vo Ohrid3]]>  

"Блерио" лета во Охрид.

Време:Предвечерие

Место:Охрид

]]>
Sun, 29 Apr 2012 19:45:41 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=80
<![CDATA[Farman leta vo Biljanini]]>  

Модел на гумењар ид типот "фарман" од Првата светска војна.Модифициран е,посебно во стојниот трап кој не е оригинален (заштитен е во оигиналната верзија ),но и кај  држачите на крилата.Има неколку затеги.Направн е од депрон.Со подолга гума може да лета неколку минути.

]]>
Mon, 23 Apr 2012 20:47:59 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=77
<![CDATA[antoanet5]]>  

Го нарековме "аноанет 5",бидејќи е тоа петти по ред   видео клип и не се работи за нов модел.

]]>
Sun, 22 Apr 2012 22:25:59 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=76
<![CDATA[antoanet4]]>  

Модел на гумењар "антоанет" лета кај Билјанини Извори.Видео клипот е снимен на 22 април во доцни вечерни часови.

]]>
Sun, 22 Apr 2012 22:06:09 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=75
<![CDATA[gumenjar so kosi ushki]]>  

Гумењар со коси ушки.Лета добро.Во еден момент во текот на добриот лет челно го удри силен ветер,го исфрли од рамнотежа,му го помести тежиштето и почна да паѓа.Но,ветрот  ослабе и гумењарот продожи да лета.

Ветрот е виновник з а кусиот лет.

]]>
Sat, 21 Apr 2012 21:57:10 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=74
<![CDATA[Helikopter leta kaj Biljanini vo Ohrid]]>  

Профил на  модел на хеликоптер од познатиот "Сикорски"лета кај Билјанини Извори во Охрид.Голем проблем беше ветерот кој го тераше моделот  во далечина наместо во висина.Сепак,оставривме летови што ги посакувавме.Поради елиминицаија на големиот обртен момент хеликоптерот има само еден ротор,а на спротивната страна заради баланс- тег.

]]>
Sun, 15 Apr 2012 21:18:10 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=69
<![CDATA[helikopter3]]>  ]]> Sun, 15 Apr 2012 21:09:13 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=73 <![CDATA[helikopter leta kaj Biljanini vo Ohrid1]]>  

Втор видео клип на истиотмодел на хеликоптер.

]]>
Sun, 15 Apr 2012 21:06:02 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=70
<![CDATA[Augusta leta kaj Biljanini2]]>  

Втор видео клип од истиот модел на хеликоптер.

]]>
Sun, 15 Apr 2012 20:59:03 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=72
<![CDATA[Augsta leta kaj Biljanini]]>  

Ова е профил на модел на хеликоптер на гума-Аугуста.Има два ротори за разлика од оној "Sikorski".

Лета добро,но поради коростење на подбел депрон,фаќа поала визина.

Ќе ви претставиме уште ден видое клипод истиот модел.

]]>
Sun, 15 Apr 2012 20:54:21 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=71
<![CDATA[Mini ververicka leta vo Biljanini vo Ohrid.avi]]>  

Такавикана "мини верверичка" изработена целата од балза лета кај помошниот стадион на Билјанини Извори во Охрид.

Време:тивко со слаб јужен ветер,без термика.Лета на зајдисонце.

]]>
Thu, 12 Apr 2012 20:46:29 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=65
<![CDATA[Mini ververicka 2 leta vo Biljanini]]>  

"Мини верверичка" претставена во втор видео клип каколета кај Билјанини во Охрид.

Услови: Исти како од првиот клип

]]>
Thu, 12 Apr 2012 20:44:29 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=66
<![CDATA[Mini ververicka3]]>  

Трет видео клип од моделот "мини верверичка" кај Билјанини Извори во Охрид

]]>
Thu, 12 Apr 2012 20:43:49 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=67
<![CDATA[Pogolema ververicka leta vo Biljanini Izvori vo Ohrid]]>  

Типна гумењар "верверичка" со поголеми димензии и изработен од депрон.

Време:Со слаб ветери без термика.

Место:Билјанини Извори во Охрид

]]>
Thu, 12 Apr 2012 20:42:07 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=68
<![CDATA[Gumenjak so profilirani krilo.avi]]>  

Гумењар со профилирани крило.Тоа значи дека крилата на овој модел имаат соодветен профил од долната страна,такавикан "асиметричен" профил.Долната страна на профилот е рамна,а гоrната е закривена.

Лета подобро одколку со  рамно крило.

Го летавме кај Билјанини извори пред да падне мрак.Немаше термика,ниту ветер.

Го направиве да лета во тесни кругови.

Видете го видеото на нашиот сајт во "videos 2".

]]>
Tue, 10 Apr 2012 22:15:31 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=62
<![CDATA[Delta gumenjak2.avi]]>  

Ова евториот видео-клип од "делта" гумењарот.

]]>
Tue, 10 Apr 2012 22:08:44 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=64
<![CDATA[Delta guenjak.avi]]>  

Овој гумењар го нарековме "делта".Има таков облик.

Го летавме приквечер.За овој модел е карактеристично што летот му зависи од задниот елерон.Ако шарениот елерон е  во минус лета многу ниско,ако е превисоко,во плус,лета високо,или "пумпа"Треба да му се најде средината.

Во тоа успевме делумно и заради тоа летот не е баш...

На сајтот во "видеос2" поставивме два видео-клипа.

]]>
Tue, 10 Apr 2012 22:02:08 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=63
<![CDATA[Golema ververicka leta vo Biljanini.avi]]>  

Тип на гумењар "верверичка",само сега со поголеми димензии,елиса и гума,лета на малиот стадион кај Билјанини Извори.

Време:Студено со силен северен ветер.неповолни за летање.

]]>
Mon, 09 Apr 2012 19:16:06 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=61
<![CDATA['Ververicka' leta kaj Biljanini vo Ohrid.avi]]>  

Модел викан "Верверичка",кој го конструира американски моделар лета кај тадионот на Билјанини Извори во Охрид.

Имаше совршен лет и покрај тоа што паѓаше силен дожд кој се собираше на крилата и го менуваше тежиштето.

Локација:Мал стадион кај Билјанини

Време:Силен дожд и се разбира,без термика.

Моделот можете да го видите низ фотки на нашиот сајт

]]>
Sat, 07 Apr 2012 18:14:50 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=60
<![CDATA[zolto-zelen gumenjar kaj Biljanini.avi]]>  

Гумењар со жолти  крилја и зелен хоризонталец и вертикалец лета кај Билјанини Извори во Охрид.

Време:врнежливо и ветровиот.Термика никаква.Летот добар..

Изгледот на овој модел можете да го видите на нашиот сајт Icaraeromodels.com

]]>
Fri, 06 Apr 2012 19:00:28 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=59
<![CDATA[stick3 vo Gorica.avi]]>  

Уште ден видео клип во втора верзија.Станува збор за моделот  "стапче".

Локација-Горица

Време-Мирно,без термика

]]>
Thu, 05 Apr 2012 19:30:24 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=58
<![CDATA[dvotrupec2 vo Gorica.avi]]>  

Уште еден видео клип на лет на двотрупец на гума на локалитетот во Горица.

Време-тивко,но без термика,приквечерина.

Конструктори Митко и Александар.

]]>
Thu, 05 Apr 2012 19:08:10 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=57
<![CDATA[videostick2]]>  

Такавикано "стапче" на гумен погон лета кај Горица во Охрид.Станува збор за истиот моделод првиот видео клип,но овој пат беше фрлен на посилен ветер.

]]>
Sun, 01 Apr 2012 19:54:24 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=56
<![CDATA[video stick1]]>  

Мал модел на гумењар,такавикан stick лета на просторот кај Горица во Охрид.Леташе на мошне силен ветер поради што не можеше да фати висина и да остане подолго во воздухот.

]]>
Sun, 01 Apr 2012 17:24:10 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=55
<![CDATA[Dvotrupec leta vo Gorica]]>  

Модел на гуменјак со два  трупа и две елиси лета на полигон во Горица кај Охрид.

Време:Силен јужен ветер,без термика.

Моделот сепак успешно полета на задоволство на охридските моделари.

Ваков модел за првпат конструиравме

]]>
Sat, 31 Mar 2012 21:40:51 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=54
<![CDATA[Gumenjar2 kaj Gorica]]>  

Гуенјак со распона на крила од 40 смнтиметри лета на полигон во Горица кај Охрид.

Време:Ветровито,со силен ветер,без термика

]]>
Sat, 31 Mar 2012 21:00:18 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=53
<![CDATA[bamboo skewer helicopter]]>  

На видео-клипот се гледа како се прави интересен хеликоптер.Не лета многу,но добро е да го погледнете.Го нуди странски моделар од САД.

]]>
Tue, 27 Mar 2012 23:23:28 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=51
<![CDATA[Elipsast model vo Gorica Ohrid]]>  

Видео-клип на модел со елипсасти крилја.Инетресен е и добар за летање.Го летав пред вечер кога немаше никаква термика,но видов дека може добро да лета.

локација-Горица кај Охрид.

]]>
Tue, 27 Mar 2012 23:01:34 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=50
<![CDATA[tricycle landing gear rubber band airplane]]>  

Balsa wood wind-up airplanes usually have two wheels in the front and skid on the tail. This conversion uses three wheels. Tricycle landing gear appears on many planes, like the Cessna 172, the most successful mass produced light aircraft in history. On the model, keep the rear wheels as far forward as possible, just on the brink of teetering back onto the tail, on this one the bracket is 2 3/4" back from the front of the fuselage. You may need to add a small weight, like modeling clay, behind the propeller to balance the plane. It should balance about 1/4 the distance back from the leading edge of the wing, between the leading and trailing edges.

]]>
Tue, 27 Mar 2012 22:57:35 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=23
<![CDATA[Romboid leta vo Gorica Ohrid]]>  

На видео-клипот е модел на гумењар со ромбоидни крилја.Тоа не се гледа,но се гледа оти и со ваквата конструкција дека моделот лета убаво.

Локација:Горица-приквечереина и без термика

]]>
Tue, 27 Mar 2012 22:27:40 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=49
<![CDATA[Antoanet2 leta vo Gorica Ohrid]]>  

Ви го прикажувам вториот лет на "Антоанет" во Горица кај Охрид.

Затоа носи наслов "Антоанет"2.Леташе во исти временски услови како и "Антоанет "од првиот видео клип.

]]>
Tue, 27 Mar 2012 21:39:11 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=48
<![CDATA[Antoanet leta vo Gorica Ohrid]]>  

Ова е модел на гуменјар "Антоанет"Лета на просторот на Горица кај Охрид без термика.Го пуштав речиси во мрак.Сепак,лета добро и успешно.

Погледајте!

]]>
Tue, 27 Mar 2012 20:58:43 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=47
<![CDATA[Aero model leta vo Gorica Ohrid]]>  

Моделот лета во Горица кај Охрид на многу силен ветер.

]]>
Mon, 26 Mar 2012 19:18:10 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=46
<![CDATA[Модели на гумен погон]]>  

Ви прикажуваме летови на модели на гумен погон во сала

]]>
Sun, 25 Dec 2011 11:33:31 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=45
<![CDATA[Модле лета со мотор кокс]]>  

Модел лета со мотор кокс

]]>
Mon, 05 Dec 2011 18:32:57 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=43
<![CDATA[Пајпер лета во сала]]>  

Пајпер лета во сала

]]>
Mon, 05 Dec 2011 18:13:44 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=42
<![CDATA[Модел од депрон]]>  

Ви прикажуваме електромодел од депрон

]]>
Wed, 16 Nov 2011 20:55:56 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=41
<![CDATA[Build F15 Eagle]]>  http://www.elitehdwallpapers.com riconoscimenti #61 - I più commentati (oggi) - Come fare per... e stile #6 - I più visti (oggi) - Come fare per... e stile #32 - I più visti (questa settimana) - Come fare per... e stile #61 - I video preferiti (oggi) - Come fare per... e stile #69 - I più votati (oggi) - Come fare per... e stile]]> Tue, 15 Nov 2011 20:15:40 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=40 <![CDATA[Еуро фајтер од хартија]]>  

Ви нудиме модел на  лизгач (Еурофајтер) направен од хартија.Не е гумењар ,но ни се види интересен и затоа одлучивме да го прикажаеме видеоматеријалот.Од она што може да се види,го  сработил добар и искусен моделар и што е најважно-одлично лета,барем од снимката.

Добро е поискусните моделари, да го нправат и сами.

]]>
Thu, 14 Apr 2011 21:59:29 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=39
<![CDATA["Мини стапче" на гума]]>  

Модел на собен гумењар.Лета во сала во Сана Фе,Калифорнија.Најверојатно го движи  гума од 1x1мм.Целиот е од балза и е покриен со посебна фолија, Тежи,претпоставуваме еден до - два грама.Лета неколку минути.На просторите на поранешна Југославија таков mini stick прави Воислав Стојковиќ од Белград,познат моделар.Моделот го нуди во комплет за околу 6 евра

]]>
Thu, 14 Apr 2011 21:34:00 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=38
<![CDATA[X2 Power Flyer Rubber Band Powered Airplane Kite Flying]]>  

http://littlekidstuff.com/go-fly-a-kite-x2-power-flyer-rubber-band-propeller-powered-airplane-glider-kite.htm Almost 3 feet long and flies the length of 2 football fields! This propeller-powered Power Flyer eases effortlessly into the sky and shatters all preconceptions of what a glider should be. Flight enthusiasts of all ages will be blown away by this amazing engineering marvel. Adjust the tail fin for long distance or circular flight patterns. Set the tail fin for distance or stunts, wind the propeller, hold the propeller steady with one hand and push into the sky, and enjoy flights up to 600 ft. and 50 ft. high. Measures 30" X 23.5" X 7". Ages 8 and up. Beginner skill level.

]]>
Wed, 13 Apr 2011 21:25:02 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=37
<![CDATA[volando rc montaje westerly]]>  

Unknown

]]>
Wed, 13 Apr 2011 21:24:19 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=36
<![CDATA[Let na gumenjak 10]]>  

Let na dobar gumenjak

]]>
Wed, 22 Sep 2010 19:19:16 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=33
<![CDATA[Model od balza]]>  

Kako se pravi modle od balza i kako leta.

POGLEDNETE!

]]>
Mon, 20 Sep 2010 18:07:29 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=29
<![CDATA[INDOOR FLYING / MODEL FA formula argentina aeromodelismo]]>  

Kako se leta vo Argentina

]]>
Mon, 20 Sep 2010 17:46:34 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=28
<![CDATA[Biljanini Izvori-let na gumenjar 4]]>  

Unknown

]]>
Mon, 13 Sep 2010 19:48:18 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=27
<![CDATA[Biljanini Izvori-let na gumenjar 3]]>  

Unknown

Model na gumenjar momcinja go pustaat od zemja kaj Biljanini Izvori vo Ohrid.

]]>
Sun, 12 Sep 2010 08:51:54 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=26
<![CDATA[Rubber band airplane]]>  

Rubber band powered airplane flights

]]>
Sat, 28 Aug 2010 17:50:18 GMT http://icaraeromodels.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=6&video_id=19