Почетна

Млазњак на гумен погон

Print PDF

 

Сега ќе ви прикажам интересен модел кој лета на гума,а има облик на млазен авион.Трупот  е направаен од балза од 3мм.Крилата се конструктивни,со ребра и покриени со јапан хартија.од летвички балза се направени и хоризонталецот и ветикалецот и се покриени со јапан.

 

 

Во целава конструкција интересно е што моделот го движжи елиса на задниот дел-такавикана потисна елиса.Моделот корсти гума од 1X3мм.Елисата е правена во Англија и е од балза.

Моделот лета под дреден агол во кругови.Прави до четири круга од по десееттина метри.не постигнува голема висина.Сепак,интересно е да се гледа како лета во кругови под одреден агол.

Prairie bird на гумен погон

Print PDF

 

Пред вас е,драги мои љубители на воздухопловното моделарство,оригиналнио гумењар "Praire bird",конструиран од познатиот американски моделар Боб Пек.

Мнгу внимателно е конструиран.Трупот е на долната предна страна е рамен,а од средината кон крајот  добива косина.Горната страна од трупо,освен акосе изземе јабината е целосно рамен.На предниот дел е планкира,(обложен со балза  меѓу попречните летвички од балза..Тоа му дава цврстина на предницата и трпи пголеми удари во  дрва,мали ѕидчиња ако се пушта во градска срдина,а не на отворено.

Забележав и нешто друго,интересно.Славниот Пек колцата ги скрил делумно со посебно обликувани штитници кои исто така се прават од балза и тоа од 1мм.

Конструткторот се одлучил на крило со ушки, така моделарите ги викаат оние делови од крилото кои се поставени на краевите на крилото.Иако во голем дел од литературата што го третира воздухопловното мдоеластво велат дека најдобро решение за крилата е кога тие   се во облим на "V" од средината на крилото,можам дави кажам дека Пек направил добар избор не држејќи се на овие стандарди.Крилото е цврсто,добро легнува врз кабината на моделот кога преку него ќе се постави само една гумичка.

Од пробните летови на  отворено забележав дека многу е битно тежиштето да се наоѓа на 33 насто од нападната ивица на  крилото.Тогаш се постигнуваат одлични,долги летови.

Може да се случи од некоја причина - подебели лајсни од балза  за вертикалецот и хоризонталецот тежиштето за околу еден сантиметар да биде поназат.Тога моделот се крева нагло,пумпа и нема добар лет.не помага ниту тоа ако зад задниот дел од крилото  ставите пдоемтка од,на пример  1мм за да го смалите нападниот агол.

Мора тежиштето да бие на местот според планот.

Јас имав таков проблеми кој  беше решен кога на предниот дел од трупот поставив оловца (две)од под еден грам.

Моделот ,иако потежок леташе перфектно и елегантно.

Вистинско уживање е да се гледа како ваќа висина,а потоа лета во кругови.

Поднесува и посилен ветер.

 

"EMBRIO"од балза

Print PDF

 

Драги мои пред вас е модел на гумењар направен само од балза.Еден сличен модел во претставив пред извесно време, но тој беше комбинација на балза и на експандиран стиропор.

  

Овој е само од балза-крило,труп хоризонталец,вертикалец.Користев  летвички од балза "aндино"Убаво ќе биде ако успеете да обезбедите ваква балза од ваши пријатели (не знам дали се уште се продава,јас ја имам од подамна).Лесна  е за обработка, но исто времено е и цврста.

Добро се обработува,јапанот одлично се лепи врз неа.

 

Убавината на балзата е во тоа што таа му дава "душа" на моделот.Постапката за изградба е подолга,но затоа добивате и  многу лесен модел,што не може да се оствари со друг материјал.

Овој модел тежи окоу 15 грама,користи гума од 1x3 мм и елиса од 6 инчи.За разлика од истите модели од стиропор тежи близу десет грама помалку.Поради тоа сосема му е доволна и елиса од 6 инли и гума од 1x3 мм.Кај истите модели од стиропор понекогаш е потребна  и подебела гума и поголема елиса за да се остварат добри летови.

Со балза перфектно се погодува и тежишето, онака како што е предвидено во планот-на 33 насто од нападната ивица на крилото.

Овој модел на отворено одлично лета.Брз е,фаќа висина, стабилен е и на малку посилен ветер иако е лесен.

Мој "Икар"

Print PDF

 

Го нареков "Мој Икар" затоа што навистина е моја конструкција,а и серијата на вакви модели ги нареков по славниот митски летач ИКАР.

Направен е од стиропор,ама многу тенок  и цврст.Ти дваесеттина грама.Го движи елиса од 6 инчи и гума 1x3 мм.Трупот му е затворен.Крилата се профилрани, додека хоризонталецот и вертикалецот се рамни.Тежиштето му е на околу 33 насто од нападната ивица на крилото.Не е користена никаква боја,туку само налепници кои се изработени од еден дизајнер.

За овој "Икар"е битно што пред предната страна на крилото поставен а е подметка  дебела 3 мм.Таа фактички го  дава нападниот агол на крилото,бидејќи целиот труп е рамен.

На трупот крилото се поставува се една гумичка, која е затегната меѓу две шпениглиња.

 

Од овие фотографии се гледа дека трупот на горниот дел е целосно рамен.Нема кабина, нема агол за поставување на крилото.Затоа е потребна подемтка од 3 мм.

Со оглед на малата тежина во однос на целата композиција на моделот,можам да ви кажам дека добив добар летач за  отворен простор.Се лета на лединки,стадиони за фудбал.или пак кога сте на излет  на некој поширок простор без дрвја и други препреки.

 

"Фарман" од стиропор

Print PDF

 

Овој пат ви го претставувам моделот на гумењар од типот "фарман".Направен е исклучиво од експандиран полистирол. Трупот е  со дебелина од 0,8мм,крилата од 8мм и се профилирани.Хоризонталецот и вертикалецот се од стиропор со дебелина од 0,7мм.Користи гума 1x3мм и елиса од 6 инчи.Стојниот трап му е  комбинација на тенка жица 02 мм и стиропор.

Овој го нареков "мој" фарман затоа што  досега немам сретнато ваков модел, со овие димензии да биде изграден од стиропор.Главно во САД моделарите го прават од балза,а го продава  една позната американска  фирма.

Го споредив овој од стиропор и оној од балза во оригинална верзија и можам да ви кажам дека воопшто не се разликуваат во тежината,а на овој од стиропор предноста му е што е поцврст.

Фарман лета одлично.Со околу 200 намотувања на гумата фаќа висина од десеттина метри и има лет од 40-тина секунди.

Вистинско уживање е да се гледа како лета.Треба да се пушта на отворен простор.

Моментално on-line

We have 3 guests online

Посетеност на сајтот

mod_vvisit_counterДенес87
mod_vvisit_counterСевкупно181939

Соработници

Banner

contakt

English Bulgarian Serbian Irish Macedonian

Барај

Developed by sam-digital.com