Двотрупец за високи летови

Print PDF

Иако на нашиот сајт немавме прикажано неколку дена нов модел,тоа не значи дека во нашата работилница во Охрид не се конструираат и прават гумењари.

Долго време се поготвуваме да направиме гумењар со два трупа и успеавме во тоа.За разлика од другите двотрупци,овој има и централен,затворен труп во кој е сместена гумата и кој го носи крилото и целата конструкција.

Се соочивме со многу предизвици,посебно во однос на тежиштето поради двете балзови летвички и големиот хоризонталец и двата вертикалци.Тоа успеавме да го совладаме со неколку експеримнети.

За централниот труп користевме депрон.Внатрешноста беше зајакната со ребра заради цврстина на трупот.Изненадувчки беше што двете летвички од балза кои ги поставивме под крилата беа цврсти и не се искривуваа.

Користевме нашпа елиса од 6 инчи,наши колца,носач на стојниот трап.Гумата беше 1x5 мм и оосема ги задоволи потребите за долги и високи летови.

Кога за прв пат го пуштивме моделот се изненадивме колку стабилно и високо лета.Тоа го гледаат и повеќе посетители во Горица кај Охрид кои не го криека своето задоволство од убавите летови на гумењарот.

 

 

contakt

Моментално on-line

We have 18 guests online
English Bulgarian Serbian Irish Macedonian

Посетеност на сајтот

mod_vvisit_counterДенес8
mod_vvisit_counterСевкупно204947

Соработници

Banner

Барај

Developed by sam-digital.com