Модели од типот ROG

Print PDF

 

 

 

Драги мои пред вас се два модели на гумењари за кои и порано пишувавме.Овој пат трупот не им е од балза,туку од липова летвичка која се тенчи од крајот на крилата до крајот на хоризонталецот.Во друга форма и со друга конструкција и материјал,ги изработува и ги продава една позната американска фирма.

Моделите се многу лесна,тежат околу 10 грама и користат гума 1x3 мм.Елисата е од наше производство,а материјалот,освен трупот, е од депрон.Американците овој модел го прват од балза и јапан хартија.

Интересно за овие модели е што на хоризонталецот, вертикалецот и на крилата имаат елерони од хартија.Со нив може мошне успешно да се прави корекција на летот на моделот.Ние тоа го проверивме и се уверивме дека успешно функционира. 

Моментално on-line

We have 3 guests online

Посетеност на сајтот

mod_vvisit_counterДенес29
mod_vvisit_counterСевкупно200710

Соработници

Banner

contakt

English Bulgarian Serbian Irish Macedonian

Барај

Developed by sam-digital.com