Кој лета

"БОБИ" нуди собни хеликоптери

Print PDF

Продавницата "БОБИ" кај Градскиот позар нуди модели на хеликоптери на електро погон.Тоа се минијатурни летала кои можете да ги летате и во вашата соба.Не се тешло за летање,но треба предходно да ги тримовате,особено задниот  ротор (на наше елиса,перка).Тоа е оној мал ротор кој не му дава на хеликоптерот да се врти неконтролирано и без кој не може собри да лета.

Колку е мал овој модел на хеликоптер можете да видите од  пенкалото кое е ставено заради споредба на неговите димензии.Моделот се управува од далеку,со инфра-ред.

Хеликоптерот можете да го ставитена полица орман и оттука да го полетата и пак да го вратите.Лета и надвор од вашиот дом,но внимавајте на  ветерт.т

Од искуство знам дека треба да се внимава на задниот ротор,(не на големиот) кој страда доколку моделот падне на таа страна.Тоа се случува на почетокот додека не се извежбате во управувањето.Има и резервен  мал ротор, но добро е да не дојдете во ситуација да го употребите.

Цената на малите хеликоптери е околу 1000 денари,а на големите околу 2000 денари.

Мирче лета електро-модели-го следат синовите

Print PDF

Електроедрилицата на Мирче,со два мотори,купена во продавницата

"БОБИ" на градскиот пазар  во Охрид

 

 

Мирче Павлески е  тата-мата за компјутери.Работи во "Инфо биро" во Охрид,но е и голем вљубеник во воздухопловството.

Моментално лета едрилица  на електро погон,која ја движат два електромотора.Карактеристика за оваа едрилица е што има потисни елиси,со што се одбегнува оштетувањето на  елисите при незгодно паѓање на моделот на земја.

-Јас сум презадоволен од карактеристиките на овој модел.Го летам подолго време и можам да кажам дека е погоден за почетници.Моделот трпи и погруби грешки без пртиоа да го удрете в земја и да го оштетите.Има проблеми со летот кога дува посилен ветер,но при такви временски услови тешко се летаат и поголеми и посилни електро модели.Моделот  треба да се лета на поширок простор.Јас го летам за време на оние викенди кога немам други обврски, вели Мирче Павлески.

Синовите на Мирче со едрилица што сам ја изработил

Моментално on-line

We have 19 guests online

Посетеност на сајтот

mod_vvisit_counterДенес31
mod_vvisit_counterСевкупно200712

Соработници

Banner

contakt

English Bulgarian Serbian Irish Macedonian

Барај

Developed by sam-digital.com