Pacific Ace од 13 инча

Print

Драги мои пре вас е модел на гумен погон Pacific Ace од 13 инча.Тоае е мал модел,но има одлични летачеки перформанси.

Направен е од балза, и само еден дел од депрон.

Трупот е направен од летвички од балза,крилата се од летвички од балза,со ребра од балза.Користена е балза од 1,5 мм иза крлата  и за трупот.

Хоризонталниот и вертикалниот стабилизатор се направени од депорн.

Моделот го движи елиса од 6 инча од производителот Peck Polymers.Користевме гума 1x4 мм.Тежи околу 15 грама.

Лета околу 20 секунди и достигнува висина од околу 15 метри.