Легендата "Марабу"

Print

Пред вас почитувани е легендарниот модел на гумен погон "Марабу".Има распон на крила од 700 милиметри.должината на трупот е 500 милиметри.

Направен е од балза,а покриен со јапан хартија.Користи елиса од  8 инчи,која ја движи гума "пирели" од 1x3 mm.За овој модел на "Марабу" потребни се три нишки од ова гума.

Елисата е дрвена,направена со специјален калап од  пет летвички балза кои се долги 240 мм,широки 10 мм,а дебелината е 2мм.Летвичките се лепат една на друга и се поставуваат на калапот кој има двестрани од по 45 степени.

Моделот тежи 38 грама.Одлично лета и со 80 намотаи.