PACIFIC ACE одличен летач

Print

Сакам да ви ги претставта Pacific Ace,одличен модел на гумен погон.Овој е направен од изофлор,специјален материјал.

Распонот на крилата е 30 инча,должината околу 600 мм.Крилата е направени со специјален метод,имаат соодветен профил.

Користи дрвена елиса од ,направена на посебен клап од лајсни од балза со дебелина од 2мм.Елисата е долга 9,5 инчи.Нејзе ја движат четири  нишки пирели гума со димензии 1x3мм.

Моделот тежи некаде ололу 45 грама.

Лета на висина од триесетина метри,а летот трае над две минути,но со подолга гума.